Coaching

Bonusmama, herken jij jezelf in deze vragen?

  • Vraag jij je weleens af of de eenzaamheid die jij voelt als bonusmama ‘normaal’ is?
  • Wil jij de balans/regie in jouw leven als vrouw, partner & bonusmama terugvinden?
  • Weet je soms écht niet meer hoe je moet omgaan met de gevoelens over de ex van je partner en vraag je je af hoe jij het nog volhoudt?
  • Zit jij onlangs in een relatie met kinderen en wil jij, samen met je partner, je voorbereiden op wat je kunt verwachten in een samengesteld gezin?
  • Wil jij graag weten hoe je een ‘gezonde’ relatie met je partner behoudt, zelfs wanneer er veel conflicten spelen over het co-ouderschap?
  • Ervaar je dat de verwachtingen die jij en jullie hadden over jullie samengestelde gezin niet stroken met de werkelijkheid?
  • Lukt het jou als bonusmama niet goed om jouw grenzen neer te zetten en zou je graag willen weten hoe je dit het beste doet?
  • Voel jij je overweldigd in je samengestelde gezin en lukt het je niet om goed voor jezelf te zorgen?
  • Heb je het gevoel dat niemand in je omgeving écht begrijpt waar je allemaal doorheen gaat met je samengestelde gezin?

Herken jij jezelf in één of meer van de bovenstaande zinnen of ervaar jij andere uitdagingen? Laten we er samen mee aan de slag gaan, zodat jullie samengestelde gezin zich positief kan blijven ontwikkelen.

Als gezinscoach en ervaringsdeskundige coach ik jou en/of je relatie naar de plek waar jullie graag willen zijn.

Lees nog even verder of kom snel in contact met mij via de button.

Samengesteldgezin coaching en meer
bonusmama, selfcare, coaching, samengesteld gezin

Bonusmama, wanneer ben jij lief voor jezelf?

Samengestelde gezinnen komen in alle vormen en maten. Er is geen één verhaal hetzelfde, en daarmee vraagt elk samengesteld gezin iets anders van jou als bonusmama. Misschien ben je, net als ik, een mama van twee kinderen en bonusmama van één kind, of ben jij een bonusmoeder die zelf ook gescheiden is. De complexiteit is divers, maar de gevoelens die je kunt hebben als bonusmama komen vaak overeen.

Veel bonusmoeders voelen zich alleen in hun rol. Er zijn weinig mensen in de omgeving die snappen wat het betekent om in een samengesteld gezin te wonen. En ja, hoe leg je aan je vrienden uit dat je het ene moment kunt lopen spuien over je leefsituatie en aan de andere kant toch kiest voor de lieve vrede?

Daarom is het zo fijn om gelijkgestemden te ontmoeten. Een bonusmoeder die begrijpt waar je mee te maken hebt, die snapt dat een situatie niet zwart/wit is maar weet dat samengestelde gezinnen zoveel dynamieken en ethische dilemma’s kennen. Van de bonusmoeders die ik heb gesproken, hebben zij stuk voor stuk opluchting gevoeld om eindelijk hun verhaal te kunnen delen met iemand die het begrijpt, om te horen hoe het bij de ander is gegaan en aan de slag te gaan met hun eigen obstakels. En dat gun ik jou!

Als we overspoeld raken door alle uitdagingen waarmee je te maken krijgt in het samengestelde gezin, is het fijn om een plek te hebben waar je terecht kunt met je vragen. Niks is zo erg als je moedeloos en leeggezogen voelen terwijl je in de bloei van je leven bent. Dit is een grote valkuil voor bonusmoeders. Misschien herken je deze gedachten: waar staat mijn eigen geluk? Waarom kan het niet een keer makkelijk gaan? Hoezo moet ik weer toegeven? Houd ik het allemaal wel vol, of moet ik de relatie beëindigen?

Wanneer ben jij lief voor jezelf? Met al het aanpassen kan het namelijk gebeuren dat de rek uit je elastiek is, en met een lubberend touwtje kan niemand iets, toch? Zorgen voor onszelf vinden wij vrouwen erg lastig. We gunnen het onszelf vaak niet; je moet er tenslotte toch zijn voor de (bonus)kinderen of je partner. En ja, natuurlijk wéten we wel dat het nodig is, want we horen het anderen zeggen. Echter bedenken we excuus na excuus en daar blijft het hangen.

Wil jij rechtop blijven staan en je samengestelde gezin tot een succes maken? Dan is zorgen voor jezelf waar dat begint. Dat is hetgeen waar jij de meeste invloed op hebt. Dus vraag jezelf eens af: wat heb jij nodig om voor jezelf te zorgen en hoe ben jij liever voor jezelf? Hoe zet jij dit om in concrete acties? Hoe maak jij je acties bespreekbaar met je partner, en wanneer ga jij het doen?

Druk op de button en zet de eerste stap om in contact te komen met mij.

Jouw partner, de spil in jouw samengestelde gezin.

Een samengesteld gezin heeft aandacht, (zelf)liefde, inzicht, (zelf)kennis en een retegoede communicatie nodig. Dit kan je natuurlijk niet allemaal in je eentje doen; jouw partner is dan ook de spil van jullie samengestelde gezin. Hij is de verbindende factor en een belangrijke schakel die jullie samenhoudt. Een behoorlijke klus, en daar komt jouw partner waarschijnlijk ook achter.

“Ik wil mij dan ook even richten aan jouw partner. Lieve vader, waarschijnlijk komt er een hoop op je af. Het managen van een samengesteld gezin is niet zo makkelijk als dat het leek. Naast dat er nu niet één maar twee vrouwen zijn waar je mee moet afstemmen, wil je het ook graag goed doen voor je kinderen. Je hebt vast het gevoel vaak aan het kortste eind te trekken, en tegelijkertijd voel je misschien ook wel veel schuldgevoel. Het enige wat ik je mee wil geven is: sta open om te leren! Leer jezelf en alles rondom het samengestelde gezin goed kennen, zodat je het dit keer beter kunt doen. En ja, dat vraagt dat je leert praten over je gevoel en reflecteert op je eigen gedrag en begrijpt wat er door de kinderen, je nieuwe partner én je ex heen gaat. Laten we het taboe doorbreken dat mannen zich niet kwetsbaar mogen opstellen. Juist in het samengestelde gezin, wat gebouwd is op verdriet, is het nodig om te helen en te kiezen voor groei.”

Een samengesteld gezin run je namelijk niet in je eentje; daar is een team voor nodig. Samen met je partner creëren jullie een nieuwe basis en werken jullie aan een sterk fundament zodat jullie en de kinderen een fijn leven samen tegemoet kunnen gaan. Het vraagt best veel om alle ballen hoog te houden en jezelf en elkaar te blijven vinden. Des te belangrijker is het om (preventief) hulp in te schakelen!

En daar ben ik voor, ik help jullie graag!

Met één druk op de knop, kom je snel in contact met mij.

gescheiden vader met kinderen, relatie, samengesteld gezin