Coaching
Bonusmama, herken jij jezelf in deze vragen?
- Vraag jij je weleens af of de eenzaamheid die jij voelt als bonusmama ‘normaal’ is?
- Wil jij de balans en regie in jouw leven als vrouw, partner en bonusmama terugvinden?
- Weet je soms écht niet meer hoe je moet omgaan met de gevoelens over de ex van je partner en vraag je je af hoe jij het nog volhoudt?
- Ben je onlangs in een relatie met kinderen gestapt en wil jij, samen met je partner, je voorbereiden op wat je kunt verwachten in een samengesteld gezin?
- Wil jij graag weten hoe je een ‘gezonde’ relatie met je partner behoudt, zelfs wanneer er veel conflicten zijn over het co-ouderschap?
- Ervaar je dat de verwachtingen die jij en jullie hadden over jullie samengestelde gezin niet stroken met de werkelijkheid?
- Lukt het jou als bonusmama niet goed om jouw grenzen neer te zetten en zou je graag willen weten hoe je dit het beste doet?
- Voel jij je overweldigd in je samengestelde gezin en lukt het je niet om goed voor jezelf te zorgen?
- Heb je het gevoel dat niemand in je omgeving écht begrijpt waar je allemaal doorheen gaat met je samengestelde gezin?
Herken jij jezelf in één of meer van deze vragen of ervaar jij andere uitdagingen? Lees dan verder.
Velen begrijpen niet wat het betekent om in een samengesteld gezin te leven. Hoe leg je aan je vrienden uit dat je het ene moment je hart lucht over je leefsituatie, maar toch voor de lieve vrede kiest?
Daarom is het zo belangrijk om met gelijkgestemden te praten. Tijdens de coaching praat je met een professional én een bonusmoeder die je begrijpt, die weet dat een situatie niet zwart-wit is en die bekend is met de vele dynamieken van het samengestelde gezinnen. De bonusmoeders die ik heb gesproken, voelen opluchting om eindelijk hun verhaal te delen met iemand die het begrijpt. Ze ervaren (h)erkenning en kunnen aan de slag met hun eigen obstakels en de verkregen inzichten. Dit gun ik jou ook!
Wanneer de uitdagingen van een samengesteld gezin je overspoelen, is het fijn om een plek te hebben waar je terecht kunt. Voel jij je wel eens moedeloos en leeggezogen terwijl je in de bloei van je leven bent? Dit is een veelvoorkomende valkuil voor bonusmoeders. Herken je deze gedachten: “Waar blijft mijn eigen geluk? Waarom kan het niet eens makkelijk gaan? Hoezo moet ik weer toegeven? Houd ik het allemaal wel vol?”
Wanneer ben jij lief voor jezelf? Door je constant aan te passen, kan je rek eruit zijn. Maar met een lubberend touwtje kan niemand iets! Voor jezelf zorgen is lastig. We gunnen het onszelf vaak niet; je moet er tenslotte zijn voor de (bonus)kinderen en je partner.
Wil jij rechtop blijven staan en je samengestelde gezin tot een succes maken? Dit begint met goed voor jezelf zorgen. Dit is waar jij de meeste invloed op hebt. Dus vraag jezelf: Wat heb jij nodig om voor jezelf te zorgen? Hoe kun je liever voor jezelf zijn? Hoe zet je dit om in concrete acties? Hoe bespreek je dit met je partner, en wanneer zet jij de eerste stap?
Lees snel verder en ontdek wat je kunt verwachten van de coaching.
Voel jij een JA DIT HEB IK NODIG! Via de button kom je gelijk met mij in contact.
Wat kun je verwachten tijdens de coaching?
Inzicht in jouw situatie
Krijg diepgaand begrip van je overtuigingen, gedachten en gevoelens. Dit inzicht helpt je om patronen te herkennen en bewust te doorbreken, zodat je meer controle krijgt over je reacties en emoties.
Praktische handvatten
Ontvang concrete informatie en tools over het samengestelde gezin die je direct kunt toepassen in je dagelijkse leven. Leer hoe je jouw rol als bonusmoeder, moeder en partner kunt versterken, en voel je zelfverzekerd in de dynamiek van je samengestelde gezin.
Contextueel en systemisch werken
Ervaar de kracht van contextuele en systemische benaderingen die de onderlinge verbanden in jouw gezinsdynamiek blootleggen. We werken oplossingsgericht aan duurzame veranderingen, zodat je harmonie en balans in je gezin kunt creëren.
Holistisch werken
We benaderen je welzijn op een holistische manier door je lichaam, emoties, geest en energie als één geheel te zien. Ik maak gebruik van de EFT (Emotional Freedom Technique) om negatieve emoties en blokkades op te ruimen waardoor jij meer ruimte en rust ervaart rondom de thema’s die spelen.
Zelfzorg
We ontdekken samen waar je regelmatig momenten van zelfzorg kunt vinden en toepassen, zelfs in een hectisch gezinsleven. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je beter voor je samengestelde gezin zorgen en blijf je mentaal en fysiek gezond.
Samen een team
Leer welke stappen jij en je partner kunnen zetten om samen een sterk team te vormen. Verbeter jullie communicatie, begrip en samenwerking, zodat jullie uitdagingen samen aankunnen en genieten van een liefdevolle relatie.
Access Bars sessies
Ervaar diepgaande ontspanning en mentale helderheid door Access Bars sessies. Deze sessies helpen je om negatieve energie in je lichaam los te laten waardoor er ruimte ontstaat in je hoofd en lijf voor nieuwe kansen en mogelijkheden.
Wil je meer weten? Dat begrijp ik goed, stuur gerust een mailtje en ik beantwoord graag als je vragen.
Jouw partner, de spil in jouw samengestelde gezin.
Een samengesteld gezin vraagt om aandacht, (zelf)liefde, inzicht, (zelf)kennis en vooral een hele goede communicatie. Dit kun je niet alleen; je partner is de spil van jullie gezin, de verbindende factor die alles samenhoudt. Een behoorlijke klus, en dat zal jouw partner ook merken.
Dit bericht is voor hem:
Beste vader,
Er komt veel op je af. Het managen van een samengesteld gezin is uitdagend. Naast het afstemmen met twee vrouwen, wil je het ook goed doen voor je kinderen. Soms lijkt het alsof je aan het kortste eind trekt, en schuldgevoelens kunnen opkomen.
Wat ik je vooral wil meegeven, is: sta open om te leren.
Leer jezelf en je samengestelde gezin goed kennen, zodat je het beter kunt doen. Dit betekent, reflecteren op je gedrag en begrijpen wat er door de kinderen, je nieuwe partner en je ex heen gaat. Laten we het taboe doorbreken dat mannen zich niet kwetsbaar mogen opstellen. Juist in een samengesteld gezin, gebouwd op verdriet, is het nodig om te helen en te groeien. Praten over gevoelens staat misschien niet op jouw to do- lijst, laten we ontdekken welke manier er wél past waardoor je alsnog samen de verbinding kunt blijven vinden, want niks doen is gewoon geen optie!
Een samengesteld gezin run je niet alleen; daar is een team voor nodig. Het vraagt veel om alles in balans te houden en elkaar te blijven vinden. Daarom is het belangrijk om (preventief) hulp in te schakelen.
Coaching kan je hierbij helpen. Het biedt je de steun en inzichten die je nodig hebt om je door de verschillende rollen te navigeren. Jullie verdienen het om gelukkig en vervuld te zijn in jullie leven en samengestelde gezin. Laat mij je helpen die balans te vinden!
Met één druk op de knop heb je zo een vrijblijvende kennismaking gepland.