Dit ben ik

Hi Lieve Bonusmama,

Wat ben ik blij dat je hier bent. Ik stel mij graag even aan je voor.

Ik ben Serena van Mil, 40 jaar, oprichtster van het platform ‘Van Single tot Bonusmama’, bonusmama/gezinscoach, freelance schrijver en columnist voor onder andere Fabulous Mama. Ik ben Bonusmama van Dymar (15) en Mama van Charlie-Fay (6) en Aiden Jaxx (1). Samen met mijn verloofde leven wij als samengesteld gezin in Amsterdam Oud-West. Mijn partner en zijn ex deelden 10 jaar lang het co-ouderschap 50/50. Sinds 2023 is dit veranderd naar één keer in de twee weken een weekend. Een grote verandering voor ons samengestelde gezin.

In 2019 richtte ik ‘Van Single tot Bonusmama’ op. Ik worstelde met mijn rol als bonusmoeder en het viel mij op dat er weinig tot niets ‘positiefs’ te vinden was op het internet. Hoe kon het zijn dat er helemaal niet gesproken werd over het leven in een samengesteld gezin? Waarom kon ik nergens iets vinden over hoe andere bonusmoeders het lukt om ‘gelukkig’ te zijn in hun samengestelde gezin?

van single tot bonusmama samengestelde gezin van single tot bonusmama home
Dit ben ik

De rol van een bonusmoeder

De rol van een bonusmoeder en het leven in een samengesteld gezin was onzichtbaar en taboe. Hier moest verandering in komen. Ik bundelde mijn professionele kennis van 19 jaar werken in de jeugdhulpverlening samen met mijn persoonlijke ervaringen als bonusmoeder en begon over mijn visie en ons leven te schrijven. Zo ontstond ‘Van Single tot Bonusmama’ op Instagram en kort daarna mijn website.

Ik deel met liefde mijn inzichten en uitdagingen die ik ervaar als bonusmoeder in ons samengestelde gezin. Ik merkte al snel dat steeds meer bonusmoeders behoefte hebben aan (h)erkenning, contact met andere bonusmoeders en het delen van verhalen. Precies wat ik al dacht. Samen komen we zoveel verder. Het leven in een samengesteld gezin is niet hetzelfde als in een ‘kerngezin’. Het gaat niet vanzelf en er komen veel zorgen bij kijken. Ik vind het belangrijk om bonusmoeders met elkaar te verbinden, onze relaties te boosten en onze samengestelde gezinnen te laten ‘groeien’.

Fabulous Mama

In 2020 trok ik de stoute schoenen aan en benaderde ik Fabulous Mama. Zij vonden ook dat de rol van een bonusmoeder meer aandacht verdiende. Zo kreeg ik mijn eigen column waar ik schrijf over ons leven in ons samengesteld gezin. Ik ben enorm trots dat ik op deze manier, als eerste bonusmama columnist, nog meer zichtbaarheid mag geven aan het samengestelde gezin.

Met veel passie en liefde wil ik, via mijn platform, bonusmama’s (in spe) laten zien dat het leven in een samengesteld gezin misschien hard werken is, maar dat er ook veel moois uit te halen is. Ik weet als geen ander hoe makkelijk je meegezogen kunt worden in de negativiteit van een scheiding en co-ouderschap. De complexiteit en de dynamiek in een samengesteld gezin zijn pittig en vragen veel van alle betrokkenen. Het is gewoon echt niet altijd rozengeur en maneschijn; sterker nog, het is vaker enorm stressvol. Mijn professionele achtergrond gecombineerd met mijn ervaringsdeskundigheid heeft ervoor gezorgd dat ik een heldere visie heb ontwikkeld over wat ik belangrijk vind in het leven van een samengesteld gezin.

Dit ben ik van Single tot Bonusmama Serena
SKJ kwaliteitsregister

Ik verbind, inspireer, motiveer en activeer bonusmama’s

Door middel van systemische werken vanuit een holistisch standpunt verbind, inspireer, motiveer en activeer ik bonusmama’s en hun samengestelde gezin om de kickass versie van henzelf te zijn. In mijn visie hangt dit samen met mijn vier pijlers:

  • Groei in persoonlijke ontwikkeling
  • Groei in je relatie
  • Groei in je (bonus)ouderschap
  • Groei in je mindset

Ik wil mijn zoektocht delen en je inspireren om ondanks alle zorgen en stress, positiviteit, bewustzijn en kracht onderdeel te laten zijn van jouw visie op een ‘gelukkig samengesteld gezin’. Daarnaast wil ik je helpen om je focus op geluk te vergroten en je stress te verminderen, zodat je geniet van alles wat je al hebt terwijl je aan jullie leven werkt. Samen creëren wij meer begrip, inzicht en groei in jullie samengesteld gezin, met als voornaamste doel dat iedereen in het samengestelde gezin ‘gelukkig’ kan en mag zijn.

Contact

Heb je een persoonlijke vraag? Of wil je een kennismakingsgesprek plannen  om te zien of mijn coaching bij jou past? Ik help je graag,

P.s: Wist je dat ik ook een cadeautje voor jou heb? Ontvang hier jouw BONUSMAMA AFFIRMATIES zodat je gelijk kunt beginnen aan jouw positieve mindset én op de hoogte blijft van mijn nieuwste blogs en handige tips.

Volg je mij al op Instagram? Leuk als ik je daar zie.

Bonusmama Affirmatie Gids Bonusmama, stiefmoeder, plusmama You got this

Volg mij op Instagram