Daten met een single vader? 4 tips om het te doen of niet

Daten met een single vader

Dat liefde altijd een uitdaging blijkt heb ik de afgelopen 6 jaar mogen ervaren. Op de eerste Koningsdag heb ik míjn single vader ontmoet in Amsterdam. We waren op een leuk feestje van mijn vriendin haar collega. Zo impulsief als dat ik ben heb ik mij in het gesprek gemengd van mijn vriendin en één van haar collega’s. Ving ik daar iets op over een ex? Hé, die heb ik ook! En dus was dat mijn openingszin.

 We hebben verteld over zijn zoontje van 4 jaar oud. Van wat ik moest geloven was hij het schattigste jongetje wat er was.

We hadden een leuk gesprek maar nadat mijn telefoon gestolen bleek (ik had hem achter in mijn broekzak gestopt) was het gesprek ook snel weer klaar. Zo lief als dat hij is heeft hij mij geholpen om in elk geval wat mensen te laten weten dat ik niet bereikbaar was. Hij had hierdoor eerder het nummer van mijn ouders dan dat van mij. Via Facebook hebben we contact gehouden en al snel volgde daar onze eerste date ..

In een café aan de Haarlemmerstraat vertelde hij honderd over zichzelf en zijn zoon die hij om de week ziet. Zijn ex en hij waren nog niet zo lang uit elkaar en hebben co-ouderschap over hun zoon. Wat fijn dat het kan, dacht ik nog, niet wetende wat dit voor mij zou kunnen betekenen. Door mijn achtergrond als Intensief Ambulante Gezinswerker lukte het goed om hem veel te laten praten. Best handig want ik was nieuwsgierig geworden naar deze single vader aan de andere kant van mijn tafel.

Ik stond voor de keuze, ga ik door met daten met deze single vader of niet?

Deze man smaakte naar meer maar OMG hij heeft een zoon en co-ouderschap met zijn ex!

Ik was 29 jaar en stond voor de keuze, ga ik door met daten of niet? Wat betekent het voor mij als ik met hem blijf daten? Word ik dan stiefmoeder? Is dit wel iets voor mij?

Het paste niet per se in mijn toekomstbeeld. Sterker nog, ik had er nooit bij stilgestaan ​​dat daten met een single vader een optie voor mij zou zijn!

Ondanks dat ik er nog niet helemaal uit was, ging we toch door met daten. We spraken af ​​- omdat we beide net uit de relatie kwamen – dat we elkaar wilde leren kennen en het rustig aan zouden doen. Het voornaamste doel was nu dus lol maken samen en dat hebben we gedaan!

Een aantal maanden verstreken voordat we de keuze hadden gemaakt om exclusief voor elkaar te kiezen en onszelf een stel te noemen. Vele gesprekken met vrienden, mijn ouders en mijn collega’s hebben mij geholpen bij mijn afwegingen. Dit klinkt niet bepaald romantisch en dat is het denk ik ook niet. Naast de verliefdheid was ik rationeel in mijn keuze omdat ik besefte dat dit grote impact zou kunnen hebben op mij als persoon. Waar komt dat ik niet alleen ‘Ja’ tegen mijn vriend zou zeggen, ook zijn zoon en zijn ex zouden een bepaalde rol krijgen in ons leven. Was ik hier wel klaar voor?

Wat betekent dit voor mijn rol in zijn leven? Word ik dan stiefmoeder? Was dit dan liefde op het tweede gezicht?

4 tips om te daten met een single vader

Tip 1: Sta open voor nieuwe ervaringen en blijf nieuwsgierig.

Hij vertelde mij dat hij een zoon had gelijk toen ik hem vertelde. Ik kon denken .. leuke vent, maar tot ziens! In plaats daarvan was ik vooral nieuwsgierig naar deze man. Nieuwsgierig naar hem als persoon want daar draait het uiteindelijk als eerst om

Tip 2: Blijf rationeel nadenken over de keuze om het wel van niet te doen

Mogelijk haal ik misschien alle romantiek uit het daten maar het is wel belangrijk.

Door rationeel na te denken of dit is wat je wilt voorkom je mogelijk teleurstelling achteraf.

Het helpt je de voor en tegens af te wegen en je staat stil bij wat dit voor jou kan gaan betekenen. Waarom is dit nodig? Omdat jij ook je verwachtingen moet bijstellen, willen 9 van de 10 bonusmama’s zijn, hebben niet op hun wenslijst staan ​​dat ze graag een man van vrouw met kinderen willen daten.

En natuurlijk weet ook ik dat je niet alles voor kan zijn, zie het als een moment van bezinning. Er zijn ten slotte kinderen bij betrokken.

Tip 3: Praat met je vriend (inn) en over jouw gevoelens en gedachten bij het daten van een partner met kinderen

Ja, hier zijn vrienden, familie en zelfs collega’s van belang. Want hoe fijn is het om hen als klankbord te gebruiken om je gedachten en gevoelens te delen? Met als doel om tot mooi inzicht te komen voor jezelf.

Tip 4: Neem de tijd om elkaar te leren kennen als persoon

De laatste en misschien wel de belangrijkste tip. Als je er voor hebt gekozen hebt om te blijven daten met deze single vader met kinderen zorg er dan vooral voor dat jullie genieten! Leer elkaar kennen, plan leuke / uitdagende activiteiten en doe dit vooral samen! Als je verliefd bent, wil je het liefst alles snel, bijvoorbeeld de kinderen ontmoeten. Mijn advies wacht hier écht mee. Als jullie voorbestemd zijn dan zal je nog heel vaak de kinderen gaan zien. Dus hoe fijn is het om hem nog zelfs te zien als persoon ipv als vader.

Hebben de tips jou verder geholpen? Deel het mij op mijn Instagram .

Lees ook: Kennismaken met de kinderen van je nieuwe partner? 10 tips om je voor te bereiden

Coverfoto gemaakt door Lotje fotografeert

Delen op Socials

Serena van Mil van Single tot Bonusmama

Serena van Mil

Serena van Mil

Hi, Wat leuk dat je komt kijken op mijn blog. Ik ben Serena van Mil, 36 jaar, verloofd met mijn grote liefde en bonusmama en mama van twee té leuke kinderen. Wij wonen in Amsterdam met ons samengestelde gezin en onze Perzische kat Princess.

Socials

Facebook
Instagram
YouTube
Pinterest

Instagram

Menu