Gesprekskaarten voor het samengestelde gezin. Start een écht en eerlijk gesprek

Gesprekskaarten voor het samengestelde gezin

 

Net als in elk gezin vliegen de dagen voorbij. De hele week zijn jij en je partner druk met het draaien van jullie samengestelde gezin. School, werk, sportclubjes en natuurlijk de sociale contacten die jullie nog willen onderhouden. Voor je het weet is de week voorbij en gaan de kinderen alweer weg naar de andere ouder. Op dat moment bedenk je dat er eigenlijk niet echt veel met elkaar gesproken is. Dat kan anders! Wanneer vind jij de tijd om samen met je partner even de pauze knop in te drukken? Heb je er weleens over nagedacht om aan de keukentafel alle mobielen aan de kant te leggen en in gesprek met je samengestelde gezin te gaan? Vast wel. Maar hoe doe je dat nou op een leuke manier? Lees snel verder over de gesprekskaarten voor het samengestelde gezin en start een écht en eerlijk  gesprek met jouw bonus kinderen en/of partner.

 Ik wilde graag extra aandacht besteden aan mijn meest favoriete mensen’

 

Vorig jaar met Valentijnsdag had ik een idee. Ik neem “mijn” mannen en onze dochter mee uit eten als verrassing. Ik reserveerde bij ‘The Pancake Bakery’ in Amsterdam en bedacht dat, dat natuurlijk niet voldoende was.

Wat zou leuk zijn om te doen? Met een klein meisje aan onze zijde was het belangrijk dat het eten niet te lang mocht duren. Toch wilde ik iets speciaals doen omdat het Valentijnsdag was. Ik wilde graag extra aandacht besteden aan mijn meest favoriete mensen.

Met een schaar en rood papier, bedacht ik, dat het leuk was om hartjes te knippen en daar vragen op te schrijven. Vragen die een gesprek kunnen starten; een leuk gesprek, een eerlijk gesprek en natuurlijk een grappig gesprek. Maar niet alleen dat, er mocht natuurlijk ook een compliment gegeven worden.

‘Tijdens het eten introduceerde ik de kaartjes die ik had gemaakt’

 

Om de beurt pakte we een hartje met vragen. Ik zag aan het gezicht van mijn bonuszoon dat hij ervan genoot.  Hij deed heel actief mee en wat ik niet had verwacht is dat hij zich helemaal opende. Ik had een moment gecreëerd waarop er ruimte was voor een écht gesprek. We luisterde goed naar elkaar en namen de tijd om door te vragen. Mijn bonuszoon werd emotioneel bij een aantal vragen, ik besefte mij dat er niet alleen ruimte gekomen was voor een echt gesprek, er was ruimte gekomen om te vòèlen. Zonder oordeel, kon hij zeggen wat hij op zijn hart had. Oprecht antwoorden op de vragen die er gesteld werden. Het raakte mijn partner om zijn zoon zo geëmotioneerd te zien en ook dat was goed. Die avond waren we meer met elkaar verbonden dan ooit.

Sindsdien creëren we vaker dit soort gespreksmomenten thuis. De vragen blijken namelijk niet alleen leuk voor tijdens het diner, ook tijdens het ontbijt gooien we er af en toe een leuke vraag tussendoor. Zo leren we elkaar steeds beter kennen en kunnen we ook lekker lachen om de grappige antwoorden die er voorbijkomen.

Valentijnsdag met ons samengestelde gezin

Gesprekskaartjes als middel om jullie samengestelde gezin te verbinden

Toen ben ik gaan nadenken; ‘als dit zo goed voor ons samengestelde gezin heeft gewerkt, dan kan dit ook voor andere samengestelde gezinnen werken’. Hoe fijn is het om met elkaar te verbinden door het stellen van goede, leuke, eerlijke en inspirerende vragen?

Vragen om samen met je kinderen en als gezin te beantwoorden en vragen die je alleen samen met je partner kan beantwoorden.

Met dat idee ben ik aan de slag gegaan. Mijn bonuszoon en partner hebben als klankbord mee geholpen om samen de beste gespreksopener te creëren voor elk samengesteld gezin.

Ben jij toe om een écht, inspirerend, eerlijk, grappig en verrassend gesprek te starten met jouw bonus kinderen en/of partner?

 

De ‘van Single tot Bonusmama’ gesprekskaarten krijgen een update en zijn in ontwikkeling om nog beter te dienen als gespreksopener in jullie samengestelde gezin. Ik kijk er naar uit om ze binnenkort met jullie te kunnen delen.

Wil jij graag de gesprekskaarten pre- orderen?

Laat een berichtje achter via het contactformulier of stuur een mailtje naar serena@vansingletotbonusmama.nl

Gesprekskaarten voor het samengestelde gezin

Lees ook; Goed voor jezelf zorgen? 7 Tips voor bonusmoeders 

Delen op Socials

Serena van Mil van Single tot Bonusmama

Serena van Mil

Serena van Mil

Hi, Wat leuk dat je komt kijken op mijn blog. Ik ben Serena van Mil, 38 jaar, verloofd met mijn grote liefde en bonusmama en mama van twee té leuke kinderen en nog eentje op komst in November ’22.

Met mijn platform hoop ik jou met mijn tips, inzichten en avonturen te inspireren en te motiveren de Fabulous& Kickass Bonusmama te worden die je maar kunt zijn.

Socials

Facebook
Instagram
YouTube
Pinterest

Instagram

Menu